De man die ervan wordt verdacht vorige maand in Antwerpen een bijtend zuur te hebben gegooid over een vrouw in een supermarkt, is een 42-jarige jurist uit Amsterdam.

Dat melden Belgische media donderdag, waaronder de Gazet van Antwerpen.

Ze omschrijven de verdachte als Jelle F. Hij werkte bij een scheepvaartbedrijf, maar zei in oktober in Barcelona te gaan werken. Hij vertrok met onbekende bestemming. De Belgische justitie vermoedt dat hij de hele tijd in België heeft rondgezworven.

De man wordt ervan verdacht de supermarktketen Delhaize sinds eind vorig jaar geld te hebben afgeperst door te dreigen met zuuraanvallen.

Hij voegde de daad bij het woord en zo raakte op 20 februari een schoonmaakster in een winkel van Delhaize in Antwerpen levensgevaarlijk gewond. De onderneming betaalde de man in de hoop hem zo te kunnen opsporen. De 'zuurgooier' bleef drie maanden lang onvindbaar.

Onderzoek huis

Rechercheurs doen op verzoek van de Belgische autoriteiten donderdagmiddag onderzoek in de woning van de verdachte. Zo meldt AT5.

Eerder vandaag zou een arrestatieteam bij de woning geweest zijn. Ook zijn er al verschillende koffers en kisten meegenomen door de rechercheurs.

Op de voordeur hangt een brief dat de deur provisorisch is afgesloten. Bewoners van het pand kunnen bij het politiebureau een sleutel voor de woning halen.