Iraakse troepen hebben woensdag een wijk van de Iraakse stad Tikrit die in handen is van de Islamitische Staat (IS), heroverd.

Dat meldt AP.

Op 2 maart werd het offensief ingezet om Tikrit, de thuisstad van wijlen dictator Saddam Hoessein, te heroveren op IS. Het leger wordt ondersteund door zowel sjiitische als soennitische milities.

Tikrit is een van de grootste steden die in handen is van IS en ligt op de route van Bahgdad naar Mosul. Verovering van de stad is dan ook belangrijk om ook Mosul in handen te krijgen.

De opmars van de troepen zou langzaam verlopen omdat ze worden gehinderd door sluipschutters en bermbommen. Het leger wordt ondersteund door de Iraakse luchtmacht.

Voorstad

De troepen trokken dinsdag in de loop van de dag de voorstad al-Alam en het gebied rond een ziekenhuis aan de zuidelijke rand van de stad binnen.

De burgemeester van al-Alam bevestigde de herovering van zijn stad op IS: ''We vieren deze overwinning en hopen dat al-Alam de springplank zal zijn voor de bevrijding van Tikrit en Mosul'', zei hij.