Aangehouden mannen verdacht van uitvoering moord Nemtsov

De twee mannen die zaterdag werden opgepakt in verband met de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov, worden verdacht van de voorbereiding en uitvoering van die moord. 

Dat maakt het onderzoeksteam zaterdag bekend.

De twee komen vermoedelijk uit de noordelijke Kaukasus. Het hoofd van de Russische veiligheidsdienst maakte hun arrestatie zaterdagochtend bekend. Toen was nog niet duidelijk welke rol ze hadden gespeeld bij de moord op de oppositieleider.

Justitie moet zondag besluiten of ze in hechtenis blijven. Daarvoor moet een rechter binnen 48 uur na de arrestatie een besluit nemen, maar de rechtbank is zaterdag en maandag gesloten.

Nemtsov werd vorige week vrijdag in het centrum van Moskou vermoord, op een brug nabij het Kremlin. De moordaanslag lijkt goed voorbereid. Hij werd onder vuur genomen vanuit een auto toen hij met een Oekraïense vriendin op een brug liep over de rivier over de Moskva, vlakbij het Kremlin. De vriendin bleef ongedeerd.

Getuigen

Bronnen hebben tegenover de Russische krant Kommersant verklaard dat de twee verdachten hebben bekend eerder betrokken te zijn geweest bij zware misdaden. Ook zouden er getuigen zijn van de moord die een omschrijving van de daders konden geven.

Het onderzoeksteam heeft gemeld zaterdag meer informatie naar buiten te brengen over de moord.

Lees meer over:
Tip de redactie