De executie van een groep terdoodveroordeelden in Indonesië is opnieuw uitgesteld tot alle juridische procedures zijn afgerond.

Dat melden Australische media vrijdag op gezag van de Indonesische procureur-generaal.

"Het gebeurt zeker niet deze week. Deze maand, dat weten we nog niet zeker", zei een woordvoerder van justitie. In februari zijn de executies ook een keer uitgesteld.

Video: Indonesië stelt executies uit

Australië heeft een formele klacht ingediend over de behandeling van de veroordeelden, nadat er foto's zijn verschenen van een lachende politieofficier naast de twee Australiërs in het vliegtuig naar het eiland Nusakambangan, waar de executies moeten plaatsvinden.

Onder de terdoodveroordeelden zijn twee Australiërs, die voor het vuurpeloton moeten komen omdat ze leiding hebben gegeven aan een bende drugssmokkelaars. De Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop zei vrijdag te hopen dat het uitstel een "verandering van gedachten" betekent.

Ruilen

Eerder wees Indonesië een aanbod van Bishop af om de twee Australiërs te ruilen tegen drie Indonesische drugshandelaren die vast zitten in Australië. 

Onder de andere terdoodveroordeelden zijn mensen uit Frankrijk, Brazilië, Filipijnen, Ghana, Nigeria en Indonesië zelf.

Video: Indonesië wijst gevangenenruil af

Nederlander

Op 18 januari werd de Nederlander Ang Kiem Soei in Indonesië geëxecuteerd. Hij kreeg in 2003 de doodstraf voor vermeende betrokkenheid bij de productie van xtc.