Op luchthaven LaGuardia, een van de grote vliegvelden van New York, is donderdag een vliegtuig van de gladde baan geschoven.

Op foto's is te zien dat het vliegtuig, een McDonnell Douglas MD-88 van Delta Airlines, na de landing door een hek schoot.

Door de ruwe landing raakten 24 inzittenden van het toestel lichtgewond. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De overige passagiers zijn na het ongeluk met bussen naar de terminal gebracht. Het toestel kwam uit Atlanta, meldt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Aan boord waren in totaal 125 passagiers en vijf bemanningsleden.

Vanwege het ongeluk moest de luchthaven enige uren worden afgesloten.

Sneeuwstorm

Het ongeluk was waarschijnlijk het gevolg van een sneeuwstorm die donderdag van Texas naar het noordoosten van de VS trok en op veel plaatsen problemen veroorzaakte. Duizenden vluchten werden geschrapt en honderden automobilisten strandden onderweg door de hevige sneeuwval.

De gouverneur van Kentucky riep de noodtoestand uit. De Nationale Garde werd naar twee wegen in de staat gestuurd om honderden ingesneeuwde automobilisten en truckers te helpen.

Ze namen mensen mee naar warme onderkomens en voorzagen diabeten van insuline. Er was geen doorkomen meer aan, nadat in korte tijd 58 centimeter sneeuw was gevallen.

Onder meer in New Jersey, Washington D.C en South Carolina bleven veel scholen gesloten. Meer dan vierduizend vluchten werden geschrapt, voornamelijk in New York, Washington, Philadelphia en Dallas.

Video: Vliegveld New York gesloten na ongeluk