De Duitse politie is woensdag in actie gekomen tegen de grootste motorclub van het land. In het Ruhrgebied werden meer dan twintig mensen gearresteerd en zijn 25 gebouwen doorzocht.

Dat meldt een politiewoordvoerder.

De actie was gericht tegen de motorclub Gremium MC, de grootste motorvereniging bij de oosterburen. De agenten namen wapens, verdovende middelen en geld in beslag. De actie werd in acht plaatsen tegelijk uitgevoerd, waaronder Bochum, Duisburg en Gelsenkirchen.

Gremium MC werd in 1972 in Mannheim opgericht en telt inmiddels 140 chapters (afdelingen) in tien deelstaten. De beweging geldt als tegenhanger van de Hells Angels. In de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is sinds vorig jaar het dragen van het zwart-witte embleem verboden.

Satudarah

Vorige week dinsdag werd de van oorsprong Nederlandse motorclub Satudarah per direct in Duitsland verboden. Om dat verbod kracht bij te zetten deden zo'n duizend politiemensen en speciale eenheden op 46 plaatsen in het land invallen in clubhuizen en woningen van leden.

De politie nam onder meer drugs, munitie, zwaarden en machetes in beslag, maar voor zover bekend werd er niemand gearresteerd.