De Russische veiligheidsdiensten hebben verschillende verdachten op het oog in verband met de moord op Kremlincriticus Boris Nemtsov. 

Dat melden Russische media woensdag. Wie het zijn en wat hun achtergrond is, is niet bekendgemaakt. Bovendien benadrukte de baas van de veiligheidsdiensten Alexander Bortnikov dat er in meer richtingen wordt gedacht.

De auto die werd gezocht in verband met de moord op Nemtsov, is van een bedrijf dat werkt voor verschillende overheidsdiensten. Het bedrijf levert diensten aan onder meer het ministerie van Financiën, meldt het Russische persbureau TASS woensdag.

De persdienst van het ministerie zei woensdag dat de ''auto niet toebehoort aan het ministerie. Het is een voertuig van een beveiligingsbedrijf, een onafhankelijke instelling''. De auto was gezien terwijl die wegreed na de schietpartij in Moskou.

De Russische president Vladimir Poetin stelde woensdag, zo meldt BBC, dat er een einde moet komen aan de "schandelijke politieke moorden" in Rusland. Leden van de oppositie en activisten houden Poetin zelf verantwoordelijk voor de moord op Nemtsov.

Video: Reactie Poetin