De Parijse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een drone achtervolgd die boven de stad vloog. 

Tevergeefs, de agenten hebben volgens Le Monde alleen nog gezien hoe het robotje werd opgeraapt door mannen die zijn weggevlucht in een auto.

De politie in Parijs tast nog altijd in het duister wie er telkens drones over de stad laat vliegen.

Dat gebeurde de afgelopen tijd regelmatig en ook afgelopen nacht werden twaalf drones gespot. Daarvan vloog er één vlakbij de Eiffeltoren en mogelijk ook één bij het paleis van Versailles.

Daarvan vloog er één vlakbij de Eiffeltoren en mogelijk ook één bij het paleis van Versailles.

Verboden

Het vliegen met drones boven bebouwing en stedelijk gebieden is in Frankrijk, net als in Nederland, verboden. Vorig jaar vlogen er in Frankrijk regelmatig drones boven kerncentrales.

Ook daarvan is nooit duidelijk geworden wie erachter zat. Inmiddels zijn sinds oktober zo'n zestig illegale dronevluchten geteld.

Aanhouding

De enige aanhoudingen in verband met de dronevluchten vonden vorige week plaats. Drie journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera lieten een drone vliegen in het Bois de Boulogne in het zuidwesten van Parijs en werden opgepakt.

Ze kregen een boete van 1000 euro en moesten hun drone inleveren. Ze worden overigens niet in verband gebracht met de reeks verdachte dronevluchten.

100.000 drones

De klus voor de Franse politie is bepaald niet makkelijk. Volgens Le Monde zijn er alleen vorig jaar al 100.000 drones verkocht in Frankrijk.

De meeste voldoen alleen niet aan het signalement van de nachtvliegers; die zijn ongeveer een kilo zwaar en kosten minstens 500 euro. De bestverkochte drones kosten ongeveer 50 tot 100 euro.