Opnieuw zijn in het oosten van Oekraïne militairen gedood in gevechten met de rebellen. 

Een bron binnen het Oekraïense leger meldde dinsdag dat de afgelopen 24 uur drie militairen om het leven zijn gekomen. Negen militairen raakten gewond.

Officieel is in het conflictgebied een staakt-het-vuren van kracht, maar met enige regelmaat wordt dat geschonden.

Wel stellen zowel het leger als de pro-Russische separatisten dat ze het gros van hun zware wapentuig hebben teruggetrokken. De bron binnen het Oekraïense leger beweert echter dat de rebellen nog steeds met artillerie schieten.

Video: Oekraïnse militairen gedood

Grens afsluiten

Minister van Buitenlandse Zaken Pavlo Klimkin stelde dinsdag ook vast dat het conflict nog niet voorbij is. Volgens hem is een ''effectieve en definitieve oplossing'' pas in zicht als de grens met Rusland volledig wordt afgesloten.

''Want alles dat de situatie in Donetsk en Loehansk heeft gedestabiliseerd - huurlingen, geld, zware wapens en natuurlijk Russische rebellentroepen - kwam over die grens'', aldus Klimkin.

De minister zei verder dat normalisering van de relatie met Rusland pas mogelijk is als Oekraïne de Krim terugkrijgt. Op het schiereiland wappert sinds vorig jaar de Russische vlag.

Wat de Russische president Vladimir Poetin betreft, is met de annexatie van de Krim juist een historische vergissing teruggedraaid. Hij peinst er dan ook niet over het gebied terug te geven.

Alle berichten over de situatie in Oost-Oekraïne