Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) twee korteafstandsraketten afgevuurd. De raketten kwamen in de Japanse Zee terecht.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap

Deze week start de gezamenlijke militaire oefening van Zuid-Korea en de Verenigde Staten, die jaarlijks plaatsvindt. Noord-Korea dreigde eerder met beschietingen als de oefeningen door zouden gaan.

Tijdens de oefening bereiden zo'n 10.000 Koreaanse en 8.600 Amerikaanse militairen zich twee wekenlang voor op mogelijke oorlogsscenario's. Noord-Korea reageerde eerder met raketbeschietingen tijdens de militaire training.

Volgens het communistische regime is de oefening een 'generale repetitie' voor een inval in het land.

Dreigen

Begin februari vuurde het land vijf raketten af in zee. De laatste tijd schieten ze alleen nog korteafstandsraketten af, omdat de Verenigde Naties het land heeft verboden om raketten op lange afstand te lanceren.

Japan heeft gereageerd op de raketaanval. Het ministerie van premier Shinzo Abe zegt op Twitter dat de diplomatieke druk op Noord-Korea om het atoomwapenprogramma te staken op niets lijken uit te lopen en het land blijft dreigen met een nieuwe nucleaire test.

Vorige maand liepen de gesprekken over dat atoomprogramma tussen Noord-Korea en onder andere de VS en Zuid-Korea niets uit. Noord-Korea wil niet meer met de VS om tafel, omdat president Barack Obama kritiek had geuit op de mensenrechten in het Aziatische land.

Video: Noord-Korea reageert op oefening met raketten