De politie in het Duitse Bremen heeft zondag maatregelen vanwege terreurdreiging teruggedraaid. Dat gebeurde nadat een vermoeden dat een 39-jarige man wapens zou willen verhandelen, niet waar bleek.

De politie in Bremen gaf zaterdag een waarschuwing voor terreurdreiging.

Dat was naar aanleiding van informatie van de Duitse veiligheidsdienst dat de Libanees machinepistolen en andere automatische wapens zou hebben aangeschaft en 'geweldbereid' zou zijn.

''De aanwijzingen waren zo concreet dat we een aanslag in Bremen niet meer konden uitsluiten'', aldus justitie zondag.

Huiszoeking

De politie deed zaterdag huiszoeking bij de Libanees maar trof geen wapens aan. Justitie was begin dit jaar al een onderzoek begonnen naar de man. Hij was een van de twee mensen die dit weekeinde werden aangehouden. Zij zijn beiden weer vrijgelaten.

Nadat de politie zaterdag had gewaarschuwd voor een terreurdreiging werden onder meer patrouilles in de stad uitgebreid. In het centrum van de Hanzestad liepen zaterdag politiemensen met machinepistolen.

Ook werd onder meer een islamitisch cultureel centrum doorzocht. Zondag waren de veiligheidsdiensten nog extra waakzaam in Bremen bij de synagoge en andere mogelijke doelwitten van aanslagplegers.

In Duitsland is de afgelopen weken diverse keren gewaarschuwd voor terreur. Eerder deze maand werd om die reden een carnavalsoptocht in Braunschweig op het laatste moment afgeblazen.