In vier huizen in en bij de Amerikaanse stad Tyrone zijn donderdagavond (plaatselijke tijd) de lichamen van zeven doodgeschoten mensen gevonden. Ook werd er een gewonde aangetroffen.

In een auto die bij een van de huizen stond, is het lichaam aangetroffen van de 36-jarige man uit Tyrone die volgens de politie verantwoordelijk voor de moorden was. Dat meldt de BBC vrijdag.

Tyrone ligt in het landelijke gebied in het zuiden van de staat Missouri. De politie werd gealarmeerd, nadat een 15-jarig meisje naar de buren was gerend en daar had verteld dat haar ouders waren doodgeschoten. In het huis vonden agenten inderdaad twee lijken.

Toen zij het onderzoek voortzetten, troffen zij in drie andere huizen nog eens vijf lijken en de gewonde persoon aan.

Familieleden

Zeker vier van de zeven doodgeschoten mensen, twee echtparen, zijn familieleden van de schutter. Het zijn twee neven en hun echtgenotes. Ook de 74-jarige moeder van de schutter is dood aangetroffen, maar volgens de autoriteiten is zij vermoedelijk een natuurlijke dood gestorven voordat haar zoon toesloeg. Zaterdag wordt sectie op haar lichaam verricht.

Over de mogelijke motieven van de 36-jarige man kon de politie nog niets zeggen. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.