Voormalig popster Gary Glitter heeft een gevangenisstraf van zestien jaar opgelegd gekregen wegens seksueel misbruik. 

De zeventig jaar oude Brit is door de rechter in Groot-Brittannië veroordeeld voor het misbruik van drie meisjes tussen 1975 en 1980, zo melden Britse media vrijdag.

De muzikant werd eerder deze maand al schuldig bevonden aan kindermisbruik, vrijdag hoorde hij zijn straf. Hij is onder meer schuldig aan seks met een meisje van twaalf, een poging tot verkrachting en vier aanrandingen. Een van zijn slachtoffers, die hij probeerde te verkrachten, was een meisje van tien jaar oud. Glitter heeft altijd ontkend.

Het misbruik vond plaats in de jaren zeventig, toen Glitter het hoogtepunt van zijn carrière beleefde. Paul Gadd, zoals Glitter echt heet, vergreep zich volgens de jury aan een reeks minderjarige meisjes.

Video: aankomst Gary Glitter in gevangenenbus

King of Glam

De voormalige 'King of Glam' zat bovendien al eerder achter de tralies. In 1999 zat hij enkele maanden vast voor het bezit van kinderporno. Later verdween hij twee jaar in een Vietnamese cel voor het misbruiken van twee jonge meisjes.

Volgens Skynews zwaaide de oud-muzikant vrijdag nog naar een paar vrienden die op de publieke tribune zaten. Ook waren er enkele fans naar de rechtbank gekomen. Toen Glitter zijn straf hoorde, vertrok hij direct.

Gary Glitter - I Love You Love Me Love