Een federale rechter in Argentinië heeft besloten dat er onvoldoende grond is voor verder onderzoek naar president Cristina Fernández de Kirchner.

Dat maakte de rechtbank donderdag bekend. Kirchner werd verdacht van het in de doofpot stoppen van de ware toedracht van een aanslag.

''Het verzamelde bewijs voldoet bij lange na niet aan de minimale standaard'', aldus de verklaring. De zaak wordt daarom stilgelegd. Verantwoordelijk aanklager Gerardo Pollicita gaat naar verwachting in beroep tegen het besluit.

Het onderzoek tegen Kirchner werd aanvankelijk uitgevoerd door aanklager Alberto Nisman, die in januari dood werd gevonden. Daarop nam zijn collega Pollicita de zaak over. Hij kondigde eerder deze maand aan dat de president zou worden aangeklaagd.

Kirchner en andere topmensen binnen de regering zouden de rol van Iran bij een aanslag in 1994 in de doofpot hebben gestopt. De regering zou de oliehandel met het land te belangrijk hebben gevonden. De president heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

Video: President Argentinië niet vervolgd

Video