In de Amerikaanse staat Georgia zou woensdag voor het eerst in zeventig jaar weer een vrouw worden geëxecuteerd. Maar op het laatste nippertje werd de terdoodveroordeling uitgesteld vanwege "weer- en planningsproblemen".

Kelly Renee Gissendaner (47) zou woensdag een dodelijk injectie krijgen in een gevangenis in Jackson. Ze werd in 1997 veroordeeld omdat ze haar man wilde vermoorden. Haar minnaar heeft haar plan uitgevoerd en de man doodgestoken.

Volgens Amerikaanse media ging de executie woensdag niet door omdat er een sneeuwstorm op komst is die het verkeer in het noorden van Georgia kan platleggen.

Waarom de vrouw daardoor precies niet kon worden geëxecuteerd, heeft de gevangenis niet gezegd. Gissendaner wordt als alles volgens plan verloopt maandag alsnog gedood met een injectie.

Het komt zelden voor dat vrouwen in de VS worden geëxecuteerd. Sinds 1977 werd de doodstraf bij vijftien vrouwen voltrokken. Gissendaner wordt de tweede vrouw in de geschiedenis van Georgia die wordt geëxecuteerd. De eerste vrouw die werd geëxecuteerd was Lena Baker, van wie later bleek dat zij ten onrechte was gedood.