De huizen en kantoren van medewerkers van de EU-delegatie in Delhi worden voorzien van luchtzuiveringsinstallaties. Dat meldden Indiase media woensdag.

De miljoenenstad in India is berucht om de slechte luchtkwaliteit. Volgens het hoofd van delegatie van de EU in het land, João Cravinho, zijn daarom maatregelen nodig om de veiligheid van medewerkers te waarborgen.

''Onze collega's in de delegatie doen marktonderzoek om het beste product te vinden'', zei Cravinho tegen The Times of India. Hij zei zich zorgen te maken omdat uit een recent rapport bleek dat Delhi ''vervuilder is dan Peking''.

Dat komt volgens de diplomaat onder meer doordat Delhi steeds vervuilder wordt, terwijl de Chinezen maatregelen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren. ''In China wilden ze het probleem aanpakken en kwamen ze met nieuwe beleidsmaatregelen. Ik hoop dat ze hier in India hetzelfde doen.''

Niet hopeloos

Cravinho benadrukte dat de strijd tegen vervuiling niet hopeloos is. ''De Rijn, de Donau en de Theems waren erg vervuild. We hebben ze schoongemaakt over een periode van vijftig tot zeventig jaar'', zei de diplomaat tegen de krant. Het reinigen van het water in de Gangesrivier is dus ook mogelijk.

Eerder nam de delegatie van de Verenigde Staten al maatregelen tegen de luchtvervuiling. De Amerikanen zouden volgens een bedrijf in Chicago onlangs 1800 draagbare luchtzuiveringsapparaten hebben gekocht voor de bescherming van medewerkers.