De Russische president Vladimir Poetin vindt het zeer onwaarschijnlijk dat Rusland in oorlog zou komen met Oekraïne.

Dat heeft Poetin gezegd tijdens een interview met de Russische staatstelevisie, meldt de BBC.

Hij noemde een mogelijke oorlog een "apocalyptisch scenario", waarvan hij hoopt dat het niet zo ver komt. Volgens Poetin is het akkoord over een wapenstilstand dat gesloten is in Minsk, de beste manier om de situatie in Oost-Oekraïne te stabiliseren.

In het interview ontkende Poetin nogmaals dat Russische troepen in Oekraïne hebben gevochten, zoals Oekraïne eerder wel beweerde. "Niemand wil een gewapend conflict op de grens van Europa", zo sprak de Russische leider.

Video: Poetin: oorlog is apocalyptisch scenario

Minder confrontaties

Lamberto Zannier, hoofd van de OVSE, zegt dat het aantal confrontaties tussen Oekraïne en de separatisten af lijkt te nemen. Toch vinden er nog wel steeds schendingen van de wapenstilstand plaats, liet de organisatie weten. De belangrijkste schendingen vinden volgens de OVSE nog plaats in het zuiden van het bevochten gebied, vooral rond Debaltseve en Donetsk.

De vier landen die deelnamen aan de onderhandelingen over een akkoord in Minsk, komen ook dinsdag weer bij elkaar. De ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Rusland, Frankrijk en Duitsland zullen dan de laatste stand van zaken bespreken in Oost-Oekraïne.

Ook wordt dinsdag het jaarverslag van de OVSE gepresenteerd.

Heeft het Oekraïne-akkoord kans van slagen? l Voor- en nadelen van wapenleveranties l Alle berichten over Oekraïne