Het aantal doden door de lawine zaterdagmiddag in het Zwitserse kanton Valais is zondag tot vier opgelopen. Een Italiaan die zwaargewond was geraakt, is aan zijn verwondingen bezweken. 

De Italianen, allen afkomstig uit de buurt van Milaan en 51 of 52 jaar oud, waren aan het langlaufen in de buurt van de bergpas de Grote Sint-Bernhard. Daar was het lawinegevaar zaterdag niet groot, maar op de kam van de berg waar de groep juist onderweg was, was de situatie volgens de Zwitserse instantie die waarschuwingen voor lawines afgeeft, penibel. De sneeuwmassa was ongeveer 100 meter breed en zeker 200 meter lang. Sommige slachtoffers lagen onder meer dan 2,5 meter sneeuw.

Door de krachtige wind en dichte mist verliep het reddingswerk moeizaam.

In Zwitserland zijn deze winter al 25 mensen door een lawine omgekomen. In het weekeinde van 31 januari en 1 februari verloren acht mensen daardoor het leven.

Ook in Polen kwam zaterdag een vrouw om door een lawine. Een excursie langs grotten werd getroffen door een lawine. Een tweede vrouw raakte zwaargewond, twee anderen lichtgewond.