Italianen worden opgeroepen om dinsdagavond te protesteren bij de Nederlandse ambassade in Rome. Een organisatie genaamd 'Rome Schoon' (Roma Pulita) meldde dit weekend dat onder de noemer 'Wie breekt betaalt'. 

De oproep komt na de supportersrellen van afgelopen week in Rome.

Rellende Feyenoordsupporters maakten een puinhoop van bepaalde gedeelten van Rome in aanloop naar het duel met AS Roma op donderdagavond. De schade loopt in de miljoenen.

Op Facebook zegt de groep toestemming te hebben voor de 'sit in' voor de ambassade op dinsdag vanaf 18.00 uur. Op de pagina worden mensen opgeroepen de oproep te delen met zoveel mogelijk anderen.

Video: Romeinen boos op hooligans en burgemeester

Inzameling

Op internet is inmiddels ook een actie gestart om geld op te halen voor de Italianen. Op Go Fund Me, een soort crowdfundingsplatform, is inmiddels 1.325 euro bijeengebracht. Het initiatief van Elisabeth Bertrand heeft tot doel ''te laten zien dat wij Nederlanders ons gezamenlijk schamen voor dit gedrag''.

Ook een gymnasium uit Zwolle heeft ook laten weten geld te willen inzamelen voor de restauratie van de Fontana della Barcaccia, die door de rellen zwaar beschadigd raakte.