In de nacht van zaterdag op zondag trekt er opnieuw een zware winterse storm over de oostkust van de VS.

In het noordoosten van het land worden zondagochtend daarom opnieuw dikke pakken sneeuw verwacht. Het gebied van New England tot Georgia moet rekening houden met winterse buien waarbij naast sneeuwval ook ijzel mogelijk is.

The National Weather Service, het nationale weerinstituut van het land, verwacht dat er gemiddeld zo'n vijftien centimeter sneeuw zal vallen in de noordoostelijke staten.

Zaterdagavond (lokale tijd) was er in Baltimore al ruim twintig centimeter sneeuw gevallen. Ook viel er ruim tien centimeter in hoofdstad Washington D.C. en New York raakte ook bedekt onder een extra laagje sneeuw van enkele centimeters.

Andere delen van Amerika hebben eveneens last van het winterweer. Zo ijzelt het in Oklahoma en Texas en in Colorado verwachten ze zondagavond bijna een halve meter sneeuw.

Luchtvaart

Het luchtvaartverkeer in de VS heeft ook last van het winterweer. Zaterdagavond mochten vliegtuigen korte tijd niet opstijgen vanaf Philiadelphia Airport vanwege verminderd zicht en harde wind.

Vluchten van en naar Logan International Airport in Boston en New York JFK Airport lopen ook behoorlijke vertragingen op. Datzelfde geldt voor de internationale luchthaven van Memphis.