In Rome zijn vrijdagnacht twee Feyenoordsupporters in de buurt van het centraal station Termini in Rome aangevallen door AS Roma-fans.

Dat bevestigt de Romeinse politie.

Beide Nederlanders werden voor verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

De ene had steekwonden aan zijn linkerbovenbeen en een gebroken elleboog. De andere supporter liep een hoofdverwonding op.

De twee Feyenoordaanhangers, van 20 en 29 jaar, verklaarden vlakbij hun hotel belaagd te zijn door twee Romasupporters op een scooter, die duidelijk op zoek waren naar Feyenoordfans.

Vlakbij het Colosseum werd donderdag een groep van veertig AS Romafans onderschept, die gewapend met knuppels op zoek waren naar Feyenoordsupporters.

Veroordelingen

Zaterdag zijn in Rome opnieuw supporters voorgeleid voor de vernielingen die ze in de nacht van donderdag op vrijdag hebben aangericht. Volgens justitie vernielden drie Feyenoordsupporters verkeersborden rondom het Sint Pietersplein en drie anderen werden opgepakt omdat ze in het centrum een auto vernielden.

De zes zijn zaterdagochtend via snelrecht veroordeeld. De straffen die ze kregen zijn nog niet bekendgemaakt. In totaal zijn nu 25 Nederlanders veroordeeld voor de rellen.

De zes supporters die donderdag werden gearresteerd bij de Spaanse Trappen worden maandag voorgeleid voor de zittingsrechter. De officier van justitie laat weten dat de zes voorlopig alleen terecht staan voor het plegen van verzet en het verwonden van agenten.

Of de Nederlanders ook vervolgd zullen worden voor het vernielen van monumenten, moet nog blijken uit onderzoek. De officier van justitie acht de kans groot dat de Feyenoordfans in Nederland zullen worden berecht.

Bekijk beelden van de rellende Feyenoordsupporters:

Feyenoord-hooligans zorgen voor schade in Rome
Feyenoord-hooligans zorgen voor schade in Rome