Er heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een enorme brand gewoed in de 340 meter hoge wolkenkrabber The Torch in Dubai. Duizenden mensen werden daarbij geëvacueerd.

De Arabische nieuwszender Al Jazeera meldt dat de brand inmiddels onder controle is. Volgens de politie zijn er geen meldingen binnengekomen van doden of gewonden. Volgens lokale media zijn er wel enkele personen ter plekke behandeld omdat ze rook ingeademd zouden hebben.

Op verschillende hoogtes sloegen de vlammen uit de toren. Gesmolten glas en puin vielen naar beneden. Naar verluidt is de brand ontstaan rond de vijftigste etage.

De wolkenkrabber staat in een gebied met vele andere woontorens. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de politie een aantal van deze panden ontruimd. Ook werden straten afgezet in het blok waar The Torch staat. Door harde wind verspreidde het vuur zich gemakkelijk.

Video: Grote brand in woontoren Dubai

The Torch is met 79 verdiepingen een van de hoogste woongebouwen ter wereld en werd geopend in 2011. Het gebouw zou al langere tijd te kampen hebben met valse brandmeldingen, waardoor ook dit keer gedacht werd aan vals alarm. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.