Een Canadese peuter is donderdag overleden nadat hij in Toronto in zijn eentje de vrieskou was ingelopen. Na een grote zoekactie werd het driejarige kind gevonden in de omgeving van het appartement waar zijn familie verbleef.

Dat berichtten Canadese media. De peuter overleed uiteindelijk in het ziekenhuis.

Op camerabeelden is te zien hoe het jongetje in de vroege ochtend vertrok uit het appartementencomplex. Hij droeg alleen een t-shirt, luier en winterlaarzen, terwijl de temperatuur tot ver onder het nulpunt was gedaald. De vermissing van het kind viel door het vroege tijdstip pas na enkele uren op.

De hulpdiensten trommelden meer dan honderd agenten en een helikopter op voor een zoekactie. Toen de peuter werd ontdekt op driehonderd meter van de plek waar hij verdween, gaf hij al geen teken van leven meer. Reddingswerkers waren aangeslagen toen ze het jongetje naar een ambulance droegen.

In Toronto is onthutst gereageerd op de dood van het kind. ''Ik denk dat iedere inwoner van de stad het verlies zal voelen'', zei politiebaas Bill Blair. Burgemeester John Tory condoleerde de nabestaanden namens de hele stad.

Video: Peuter sterft door vrieskou