Het Witte Huis spreekt berichten over besprekingen met de Taliban in Qatar tegen. Dat meldt het Franse persbureau AFP donderdag. 

Eerder op donderdag meldde persbureau Reuters op basis van verklaringen van de Taliban dat de terreurbeweging bereid zou zijn tot "open gesprekken" met vertegenwoordigers van de Verenigde Staten over vrede in Afghanistan. Die gesprekken zouden op donderdag en vrijdag in Qatar plaatsvinden. 

"De eerste sessie vindt vandaag plaats in Qatar en dan zou er nog een volgende sessie zijn op vrijdag. Laten we zien wat er gebeurt, want vorige besprekingen hebben niet tot resultaten geleid", stelde een hoge vertegenwoordiger van de Taliban volgens Reuters.

In maart zou de Taliban bovendien willen beginnen aan gesprekken met de Afghaanse regering. Pakistaanse vertegenwoordigers zouden de Afghaanse president Ashraf Ghani donderdag hebben ingelicht over de bereidheid van de Taliban om te onderhandelen met de regering. 

Er zijn in het verleden vaker gesprekken geweest tussen verschillende partijen en de Taliban, maar die gesprekken bleken altijd vruchteloos.