Talibanstrijders hebben dinsdag een bloedbad aangericht op een provinciaal politiehoofdkwartier in het oosten van Afghanistan. Zeker twintig mensen kwamen om het leven. 

Dat meldt AFP.

De vier aanvallers gebruikten vesten met explosieven om het complex in de provincie Logar binnen te dringen. Een van de strijders blies zichzelf op bij de poort, waardoor een agent om het leven kwam. Volgens een woordvoerder van de gouverneur droegen de overvallers een politie-uniform. 

Tien agenten sneuvelden toen een aanvaller de eetzaal bereikte en zijn bomvest gebruikte. De twee resterende aanvallers werden uitgeschakeld voordat ze slachtoffers maakten, zei een woordvoerder van de regionale autoriteiten.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Pakistan

Eerder op de dag was ook de politie in buurland Pakistan het doelwit van een aanslag. Zeker zes mensen kwamen om het leven toen een man zichzelf opblies buiten het lokale hoofdbureau van de politie in de stad Lahore. Onder de slachtoffers zouden zich ten minste vier burgers bevinden.

Volgens de politiechef van de stad waren veel meer doden gevallen als het niet was gelukt de aanslagpleger te weren uit het politiebureau. De dader zou zichzelf daarom buiten hebben opgeblazen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd opgeëist door een splintergroep van de Pakistaanse Taliban. ''We eisen de aanval in Lahore op omdat de regering onze mannen ombrengt in de gevangenis'', zei een woordvoerder van de militante groepering Jamaat-ul-Ahrar.