Canadese politie verijdelt massale schietpartij op Valentijnsdag

De Canadese politie heeft drie personen gearresteerd die van plan waren om op Valentijnsdag veel mensen te doden op een openbare plek in Halifax. 

Een 19-jarige Canadese man en een 23-jarige vrouw uit Geneva, Illinois, hadden de beschikking over geweren en wilden "naar een openbare plek op 14 februari om te schieten op burgers en daarna zichzelf te doden," aldus een verklaring van de politie.

Uiteindelijk zijn er drie verdachten gearresteerd. De vierde verdachte werd dood aangetroffen door de politie in een huis.

''We zijn ervan overtuigd dat we alle bekende verdachten in deze zaak hebben gearresteerd en dat het gevaar daarmee is geweken. We verwachten geen andere arrestaties op dit moment'', staat in een verklaring van de politie.

Terrorisme

Waarom de verdachten van plan waren om een bloedbad aan te richten, is niet gemeld. Een commandant van de politie in Nova Scotia zei wel dat de politie het niet ziet als een terroristische aanslag.

''Ik zou het omschrijven als een groep individuen die bepaalde overtuigingen hadden en bereid waren om geweld te gebruiken tegen burgers. Er is niets in het onderzoek waardoor het kan worden aangemerkt als terroristische aanval'', aldus commandant Brian Brennan tegen CBC News.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie