Wapenarsenaal gevonden in huis verdachte Chapel Hill-schietpartij

De 46-jarige Amerikaanse man die ervan wordt verdacht drie islamitische studenten in de buurt van de campus van de universiteit van North Carolina in Chapel Hill te hebben vermoord, had een heel wapenarsenaal in zijn huis.

De man, Craig Stephen Hicks, schoot dinsdagavond in de studentenstad Chapel Hill drie studenten dood. De moord heeft in de VS en daarbuiten tot verontwaardiging geleid, omdat het mogelijk om een 'hate crime' zou gaan.

In de woning van Hicks werden meer dan tien wapens gevonden en een grote hoeveelheid munitie, blijkt uit documenten die Amerikaanse media in handen hebben. Daarin staat ook dat de politie door een vriend van de slachtoffers werd gealarmeerd.

Hicks was een fanatiek atheïst op internet, maar had ook slepende conflicten met buren over parkeerruimte.

Islamitisch stel

Hicks opende dinsdagavond het vuur in de woning van een getrouwd islamitisch stel, Deah Shaddy Barakat (23) en Yusor Mohammad (21), en doodde behalve het stel ook de negentienjarige zus van de echtgenote, Razan Mohammad Abu-Salha.

Barakat werd door agenten in de deuropening gevonden. Een van de zussen lag in de keuken van de woning.

Veroordeeld

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag ''de wrede en afgrijselijke moord'' op drie islamitische studenten in de staat North Carolina veroordeeld. ''Niemand in de VS zou het doelwit mogen zijn, om wat ze zijn, hoe ze eruit zien, of welk geloof ze belijden'', aldus Obama.

In Houston is vrijdag vroeg in de ochtend een islamitisch centrum door brand verwoest. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. Onderzoekers hebben volgens een betrokkene gezegd dat spullen zijn gevonden om vuur te maken. Het is onduidelijk of met opzet brand is gesticht.

 

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie