Boko Haram doodt dorpelingen in Westen van Tsjaad

Boko Haram onderneemt steeds vaker gewapende acties buiten de grenzen van Nigeria. 

Strijders van de islamitische terreurgroep vielen in de nacht van donderdag op vrijdag een dorp in Tsjaad aan en doodden daar volgens getuigen circa tien mensen.

Tsjadische veiligheidsbronnen zeiden dat het de eerste gewapende actie van Boko Haram met dodelijke slachtoffers in Tsjaad was.

Volgens een woordvoerder van het Tsjadische leger waren strijders van Boko Haram in de nacht met motorboten over het Tsjaadmeer naar het Tsjadische dorp Ngouboua gevaren, aldus de BBC. Ze staken daar enkele huizen in brand en doodden dorpelingen. Een van de slachtoffers was het dorpshoofd.

Het Tsjadische leger joeg de militanten op de vlucht. Twee strijders van Boko Haram werden gedood en vijf anderen raakten gewond.

Video: Boko Haram doodt dorpelingen in Tsjaad

Nigeria

De strijders van Boko Haram hebben hun basis in het noorden van Nigeria. Ze strijden voor een streng-islamitische staat in het grensgebied van Nigeria, Kameroen, Niger en Tsjaad. De beweging heeft vele duizenden mensen om het leven gebracht.

Boko Haram trekt ook geregeld de grens tussen Nigeria en Niger over voor het uitvoeren van aanvallen. Het leger van Niger meldde donderdag dat het de afgelopen week zeker 260 strijders van Boko Haram heeft gedood.

Achtergrond: 'Boko Haram aanpakken? Dat moet Nigeria zelf kunnen' | Dossier Boko Haram

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie