Zeker negentien doden door aanslag op Pakistaanse moskee

Door een zelfmoordaanslag op een Pakistaanse moskee zijn zeker negentien mensen gedood en veertig gewond geraakt.

Dat meldt AP vrijdag. Na het gebed zouden drie mannen naar binnen zijn gestormd in het gebedshuis in de stad Peshawar. Een zelfmoordterrorist zou zich hebben opgeblazen, aldus de Pakistaanse autoriteiten.

Bovendien zou er zijn geschoten en zouden er granaten in de sjiitische moskee zijn gegooid, waar zo'n achthondend mensen aanwezig waren.

De aanslag is opgeëist door de Taliban, meldt Al-Jaazera

Video: Doden bij aanslag moskee

Schoolkinderen

Peshawar was de afgelopen tijd vaker het toneel van terreur. Vorige maand december richtten terroristen een bloedbad aan op een militaire school in de Pakistaanse stad. Daarbij kwamen zo'n 150 mensen om, voornamelijk schoolkinderen. De nieuwszender al-Jazeera meldde vrijdag dat de Pakistaanse autoriteiten opnieuw twaalf leden van de Taliban hebben opgepakt, omdat zij ervan worden verdacht betrokken te zijn bij die aanslag.

Negen anderen van hun groep zouden eerder al gedood zijn, aldus een woordvoerder van het leger. Bij de arrestaties was ook Afghanistan betrokken; daar zijn zes mensen opgepakt na tips van de Pakistaanse autoriteiten.

Taliban

Sinds het bloedbad op de school zijn verschillende keren verdachten opgepakt. De terroristische aanval op de school zorgde ook voor een Pakistaans offensief tegen de Taliban en andere militante groepen. Honderden strijders werden gedood.

Lees meer over:
Tip de redactie