Pakistan pakt twaalf verdachten van moordpartij op school op

Pakistan heeft opnieuw twaalf mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de moordpartij op een school in Peshawar. Daarbij kwamen in december 150 mensen om, voornamelijk schoolkinderen.

De verdachten zijn leden van de Taliban, meldt nieuwszender al-Jazeera vrijdag.

Negen anderen van hun groep zouden eerder al gedood zijn, aldus een woordvoerder van het leger. Bij de arrestaties was ook Afghanistan betrokken, daar zijn zes mensen opgepakt na tips van de Pakistaanse autoriteiten.

Sinds het bloedbad op de school zijn verschillende keren verdachten opgepakt. De terroristische aanval op de school zorgde ook voor een Pakistaans offensief tegen de Taliban en andere militante groepen. Honderden strijders werden gedood.

Vrijdag werd opnieuw een aanslag gepleegd in Peshawar, zo liet het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten via Twitter. Een imam zou het doelwit zijn geweest van een bomaanslag op een moskee na afloop van het gebed.

Dreigingsniveau

In de stad is een hoog dreigingsniveau voor terreur van kracht. Volgens het Pakistaanse medium Dawn zijn bij de aanslag drie doden en twintig gewonden gevallen.

Volgens het ministerie duren vuurgevechten in Peshawar tussen de politie en terroristen voort.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie