Vrijgelaten Nederlander in Colombia is chauffeur uit Arnhem

De 52-jarige Nederlander die woensdag in Colombia na een gijzeling is vrijgelaten, is een vrachtwagenchauffeur uit Arnhem.

Dat heeft zijn werkgever in het Gelderse Bemmel laten weten. Of er losgeld voor hem is betaald, is niet bekendgemaakt.

De truckchauffeur werd tijdens een motorvakantie in Colombia meegenomen door rebellen van het Nationaal Bevrijdingsleger ELN. ''In Nederland was bijna niemand van de kidnapping op de hoogte, alleen ik'', aldus directeur Arno Driessen donderdag.

Hij informeerde het personeel donderdagochtend. ''De mensen reageerden geschokt en blij tegelijk'', aldus Driessen. ''Geschokt dat Michael ontvoerd was, maar ook ontzettend blij dat we meteen konden melden dat het zo goed is afgelopen.''

Lof

De directeur heeft niets dan lof voor de onderhandelaars: ''Buitenlandse Zaken, de politie en anderen hebben geweldig hun best gedaan.'' Zelf had Driessen dagelijks intensief contact met de familie.

De trucker is nog in Colombia en maakt het naar omstandigheden goed. De baas van Selman Transporten verwacht dat hij nog een paar dagen in het land zal moeten blijven. ''Voor medisch onderzoek en vanwege het politieonderzoek.''

Koenders

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken reageerde woensdagavond laat al ''verheugd en opgelucht" op het nieuws. Volgens het ministerie vond de vrijlating van de 52-jarige Nederlander plaats na intensieve inspanningen vanuit Nederland en de Nederlandse ambassade in Bogota.

''Mijn dank gaat uit naar de Colombiaanse autoriteiten en het Internationale Rode Kruis voor hun inzet en samenwerking met Nederland in deze zaak", zei Koenders.

Lees meer over:
Tip de redactie