Een grote groep piloten van luchtvaartmaatschappij TransAsia, waarvan een toestel vorige week crashte in de Taiwanese hoofdstad Taipei, is geschorst. 

De vliegers zakten voor tests die ze van de autoriteiten moesten doen vanwege het ongeval.

Het bedrijf heeft 49 piloten die vliegen op de tweemotorige ATR-toestellen, het type vliegtuig dat neerstortte. Tien piloten zakten op een mondelinge test over wat te doen als er sprake is van motorstoring. Negentien anderen deden de test niet. Ze waren ziek of in het buitenland en werden ook geschorst.

Motorstoring wordt voorlopig als oorzaak gezien van het neerstorten van het TransAsia toestel vorige week woensdag in een rivier in Taipei. Van de 58 inzittenden overleefden vijftien mensen de ramp.

Er wordt nog een passagier vermist. Woensdag haalden duikers twee lichamen boven water. De stoffelijke resten werden ongeveer zevenhonderd meter stroomafwaarts van de plek van de ramp gevonden.

Honderden reddingswerkers, onder wie zo'n 170 duikers, waren woensdag aan het zoeken naar slachtoffers. Dinsdag kwam daarbij een duiker om die waarschijnlijk door de kou werd bevangen.

Video: De vliegtuigcrash in Taipei