Uitspraak in Amerikaanse rechtszaak Dino Bouterse uitgesteld

De uitspraak in de rechtszaak tegen Dino Bouterse in New York is uitgesteld tot 10 maart.

Eigenlijk zou de rechtbank op Manhattan dinsdag bepalen of de zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse schuldig is aan drugshandel, wapenhandel en steun aan een terroristische beweging. Bouterse zit vast in de Verenigde Staten.

De New Yorkse advocaat van Bouterse vroeg uitstel van de uitspraak aan, omdat hij meer tijd nodig heeft om zijn verdediging af te ronden en aanvullend materiaal uit Suriname wil opvragen.

Bouterse werd in 2013 samen met een compagnon gearresteerd in Panama door medewerkers van de DEA, de Amerikaanse anti drugseenheid.

Drugssmokkel

Bouterse wordt verdacht van drugssmokkel naar de VS. Amerikaanse undercover agenten deden zich voor als vertegenwoordigers van terreurorganisatie Hezbollah. Bouterse zegde hen wapens toe en beloofde dat hij zou zorgen voor Surinaamse paspoorten en een opleiding in een trainingskamp.

Mogelijk hangt hem een levenslange gevangenisstraf in de VS boven het hoofd. De zoon van de president van Suriname stond al eerder terecht voor drugs en wapensmokkel. Hij werd veroordeeld en kreeg in 2005 acht jaar cel in Suriname. Na drie jaar kwam hij vrij.

Lees meer over:
Tip de redactie