Boko Haram doodt buspassagiers en ontvoert meisjes

Minstens acht meisjes worden door Boko Haram gegijzeld sinds de terreurbeweging zondag een bus kaapte in het noorden van Kameroen. Zeven inzittenden zijn omgebracht, verklaarden inwoners van het gebied dinsdag. 

De aanval vond zondag plaats op zo'n achttien kilometer van de grens, zei schooldirecteur Chetima Ahmidou. De meisjes zijn tussen de 11 en 14 jaar oud en afkomstig uit het stadje Koza. Ahmidou zei dat zijn broer, de chauffeur van de bus, ook is gedood. 

Boko Haram ontvoerde vorig jaar bijna driehonderd schoolmeisjes in Nigeria. De groep voert al vijf jaar strijd tegen de Nigeriaanse regering; bij aanvallen kwamen alleen vorig jaar al tienduizend mensen om het leven. 

In de afgelopen weken heeft de groep zijn aanvallen tot omliggende landen uitgebreid. Kameroen, Niger, Benin en Tsjaad hebben militairen toegezegd voor een strijdmacht van 8.750 man die de islamitische extremisten moet verslaan.

Het parlement van Niger keurde deelname aan de missie maandag goed, ondanks een aanslag met een autobom eerder maandag in de stad Diffa en drie andere aanslagen op de stad sinds vrijdag.

Achtergrond: 'Boko Haram aanpakken? Dat moet Nigeria zelf kunnen' | Dossier Boko Haram

Lees meer over:
Tip de redactie