Laatste vermisten Urker kotter nog niet gevonden

Na twee weken heeft de zoektocht naar de laatste twee vermisten van de gezonken kotter uit Urk nog niets opgeleverd. Duikers van de marine blijven echter zoeken naar de lichamen van de opvarenden. 

Dat liet een woordvoerster dinsdag weten.

''De situatie is nog hetzelfde, we zijn nog aan het duiken. Maar we hebben te maken met hele grillige weersomstandigheden, sterke stromingen en heel slecht zicht. Dat is soms maar 10 centimeter'', vertelt de zegsvrouw. Ook het feit dat het wrak op dertig meter diepte ligt bemoeilijkt de zoektocht naar de vermisten.

De duikers gingen afgelopen week diverse keren het water in en zijn van plan dit dinsdag opnieuw te doen. Een onderwaterrobot bekijkt eerst wanneer het voor hen het veiligst is om onder water te gaan.

Twee van de vier opvarenden van het schip, een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg, werden een dag later dood uit het water gehaald bij Boulogne. De laatste twee vermisten zijn een man uit Urk en een Portugees.

Van het vissersschip, de Z-85 Morgenster, werd twee weken geleden voor het laatst iets vernomen. Het wrak werd gevonden in Het Kanaal tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie