Strauss-Kahn ontkent misdaad te hebben begaan in prostitutiezaak

Dominique Strauss-Kahn ontkent dat hij een misdaad heeft begaan in de prostitutiezaak, waarvoor hij dinsdag wordt verhoord in de rechtbank in Lille. 

Hij getuigt voor het eerst in de strafzaak tegen hem, waarin hij wordt verdacht van het runnen van een prostitutienetwerk.

De oud-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou samen met dertien anderen seksfeestjes hebben georganiseerd in het Hotel Carlton. Het is in Frankrijk strafbaar om mensen in contact te brengen met prostituees.

Maar volgens Strauss-Kahn is daar geen sprake van geweest. Er zouden wel seksfeesten hebben plaatsgevonden, maar die waren volgens hem zeldzaam.

Ook zou het er niet wild aan toe zijn gegaan. Hij was naar eigen zeggen aanwezig bij "slechts" vier feestjes. Dat de aanwezige vrouwen prostituees waren, was hem niet bekend. 

Tien jaar cel

Als 'DSK' wel schuldig wordt bevonden, hangt hem tien jaar cel en een boete van 1,5 miljoen euro boven het hoofd. De zaak tegen de 65-jarige Strauss-Kahn begon vorige week in Lille. Hij had zich tot nu toe nog niet laten zien in de rechtbank.

Strauss-Kahn werd in mei 2011 in de Verenigde Staten gearresteerd, omdat hij een kamermeisje van een hotel zou hebben aangerand. Daardoor kwam het onderzoek naar de seksfeesten aan het rollen.

Protest Femen

Dinsdagochtend werd hij bij aankomst bij de rechtbank belaagd door drie topless demonstranten van de feministische groep Femen.

De activistes probeerden op de auto van de oud-topman te klimmen. Een van de vrouwen sprong halfnaakt op de motorkap van de auto. De twee anderen bleven aan beide zijden van de auto staan. De drie werden opgepakt door de politie die door de actie werd verrast.

Ze werden opgepakt door de politie. De feministische organisatie Femen protesteert vaker tegen onderdrukking van vrouwen.

Video: Topless demonstranten van Femen belagen auto Dominique Strauss-Kahn

Lees meer over:
Tip de redactie