In de omgeving van de Amerikaanse stad Boston is de noodtoestand uitgeroepen vanwege de flinke sneeuwval. Het noordoosten van de Verenigde Staten (VS) heeft voor de derde keer in een paar weken last van hevig winterweer. 

Volgens burgemeester Marty Walsh is er nog nooit zoveel sneeuw gevallen in de Amerikaanse staat Massachusetts. De autoriteiten roepen inwoners op binnen te blijven.

Een nieuwe sneeuwstorm houdt het gebied rond New York en Boston sinds zondagavond in zijn greep.

De storm houdt naar verwachting tot dinsdagavond aan. Waarschijnlijk valt in Boston tot die tijd nog minimaal dertig centimeter sneeuw en in New York twintig centimeter.

Scholen dicht

De scholen in Boston blijven dinsdag dan ook nog gesloten. Verder is er een parkeerverbod omdat sneeuwschuivers de ruimte moeten krijgen. Ook rijdt het openbaar vervoer in Boston niet en zijn meer dan 1.900 vluchten geschrapt van en naar verschillende vliegvelden aan de oostkust van de VS.

''Ik weet dat het frustrerend is en het is frustrerend voor ons allemaal", zei burgemeester Walsh. Gouverneur van Massachusetts Charlie Baker sloot zich daarbij aan: ''Als ik de afgelopen twee weken een ding geleerd heb, is het dat Moeder Natuur de regels maakt."

In Boston werd maandag een sneeuwrecord verbroken. Sinds half januari is er meer dan 150 centimeter sneeuw gevallen. Daarmee is het record van meest gevallen sneeuw in dertig dagen verbroken. Het vorige record stamt uit 1978.

Video: Extreme sneeuwval in Boston