Speciale eenheden van de Franse politie zijn maandag in het noorden van Marseille een flatwijk ingegaan om te zoeken naar mogelijke schutters. 

Buurtbewoners in het nieuwbouwproject La Castellane melden dat er met automatische wapens is geschoten. Volgens Itele werden bij de zoekactie in La Castellane zeven kalasjnikovs en zeven kogelvrije vesten aangetroffen. 

Franse media berichtten maandagochtend dat bewoners een groep gewapende gemaskerde jongeren zagen die in de lucht schoten. 

Volgens een politieman lijkt het erop dat een groep drugscriminelen het opnam tegen een rivaliserende bende, die ook de politie beschoot. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Na de eerste meldingen van schoten was de politie snel ter plaatse. Ook de regionale chef van de politie, Pierre-Marie Bourniquel, was er snel. Hij zou dekking hebben moeten zoeken.

Premier Valls

De Franse premier Manuel Valls en de ministers van Binnenlandse Zaken en Onderwijs, Bernard Cazeneuve en Najat Vallaud-Belkacem Marseille bezoeken Marseille maandagmiddag. 

De bewindslieden komen speciaal naar Marseille om over de bestrijding van de drugscriminaliteit te praten. La Castellane aan de noordrand van de metropool, is een van de armste stadsdelen waar, ook op straat, veel drugs worden verhandeld.

Video: Zoekactie na schietpartij Marseille