Het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja krijgt meer beveiligers, nu er opnieuw mensen zijn betrapt op het maken van naaktfoto's. 

Ditmaal zijn twee Amerikaanse vrouwen beboet en het land uit gezet omdat ze met hun blote billen op de foto waren gegaan in de tempel, melden Cambodjaanse media maandag.

De twee Amerikanen mogen net als drie Franse toeristen vier jaar lang het land niet in. De Fransen waren eveneens in het heiligdom bloot op de foto gegaan.

Eind januari dook er op sociale media ook al een foto op van een traditionele danseres, die topless poseerde op het werelderfgoed uit de twaalfde eeuw.

Ontheiliging

Apsara Authority, dat belast is met de beveiliging, noemt de foto's daden van ontheiliging. "Ik snap niet wat mensen ertoe drijft om dit te doen", aldus een woordvoerder.

Unesco, de tak van de Verenigde Naties die gaat over het werelderfgoed, noemde de foto's "weerzinwekkend" en riep Apsara op actie te ondernemen. Meer beveiligers en speciale flyers moeten voorkomen dat toeristen opnieuw in hun blootje op de foto gaan in het beroemde tempelcomplex.