Een Japanse toeriste is in India verkracht door een man die zich voordeed als een gids. Dat melden media in het land maandag.

Het is niet de eerste keer dat een toeriste het slachtoffer wordt van seksueel misbruik.

De 20-jarige toeriste huurde de jonge gids in om haar rond te leiden door de stad Jaipur. De man gaf haar echter eten met drugs erin en verkrachtte haar.

Vorige maand werd een bende opgerold, die een Japanse een maand lang zou hebben vastgehouden en misbruikt. De bendeleden deden zich eveneens voor als gidsen en vergrepen zich vermoedelijk ook aan andere vrouwen die alleen reisden.

Video: Opnieuw toeriste verkracht in India

Toerisme

De afgelopen jaren doken regelmatig verhalen op van Indiase mannen die zich vergrepen aan vrouwen en toeristen. Het bekendste verhaal is dat van een Zwitserse, die in 2013 door zes mannen werd verkracht op een fietsvakantie.

Door de vele verkrachtingszaken krijgt het Indiase toerisme zware klappen. Het aantal toeristen dat India bezoekt daalt al jaren en vooral vrouwen mijden het land.

Rohtak

De Indiase politie pakte maandag zeven mannen op voor een andere verkrachtingszaak. Ze worden ervan verdacht een 28-jarige, verstandelijk gehandicapte vrouw te hebben verkracht en vermoord in het plaatsje Rohtak. Haar naakte lichaam werd vorige week verminkt gevonden in een veld, deels opgegeten door wilde dieren.

Zondag blokkeerden betogers een snelweg uit protest tegen de gruweldaad en het weifelachtige optreden van de politie. De vrouw was als vermist opgegeven, maar de politie legde de zaak naast zich neer.

Verlaten gebouw

Maandag haalde ook een derde verkrachtingszaak de Indiase media. Zondag werd het lichaam van een 26-jarige vrouw gevonden in een verlaten gebouw in de stad Amritsar.

Ze is verkracht en gewurgd met haar sjaal door meerdere mensen, aldus de politie. Die onderzoekt de zaak en zegt de daders op de hielen te zitten. Die waren vermoedelijk dronken, aldus de politie.

De Indiase overheid heeft alle moeite om de golf aan brute verkrachtingen in het land het hoofd te bieden. Maatregelen helpen niet om het aantal zaken terug te brengen en de politie komt vaak pas in actie na kritiek.