Bij rellen voorafgaand aan de voetbalwedstrijd in de Egyptische hoofdstad Caïro zouden zondag zeker veertig doden zijn gevallen.

Dat meldt Al Jazeera. Andere media spreken van"minstens dertig doden". Een woordvoerder van de politie meldt dat er 25 doden zijn gevallen.

De rellen braken uit voorafgaand aan een wedstrijd in de hoogste divisie tussen Zamalek en Enppi, een club van een staatsolieconcern.

De ongeregeldheden braken uit tussen supporters van Zamalek en de politie, toen een aantal supporters zou zonder kaartje naar binnen hebben geprobeerd te komen. De oproerpolitie reageerde door traangas af te vuren, waarna er chaos ontstond.

Op de facebookpagina van de fans van Zamalek staat te lezen dat de rellen uitbraken omdat de fans alleen toegang hadden via één nauwe ingang en daardoor in verdrukking raakten. 

Video: Rellen voetbalwedstrijd Caïro

Port-Said

Het zijn de dodelijkste voetbalrellen sinds 2012, toen er in Port-Said zeventig mensen om het leven kwamen bij een veldslag tussen supporters.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden en de slachtoffers die daarbij zijn gevallen, heeft de Egyptische overheid de hoogste divisie van de nationale voetbalcompetitie voorlopig stilgelegd.