Islamitische Staat (IS) zegt dat de Amerikaanse gegijzelde hulpverleenster Kayla Jean Mueller door een bombardement van de Jordaanse luchtmacht in Syrië is omgekomen.

Volgens IS werd er tijdens het vrijdagmiddaggebed ruim een uur lang gebombardeerd. De vrouw zou vastgehouden zijn in een gebouw van drie verdiepingen dat nu helemaal in puin ligt. 

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kon de dood van Mueller niet bevestigen. 

IS plaatste beelden van het bombardement op internet, maar die konden niet worden geverifieerd. Jordanië voerde donderdag bombardementen op Raqqa uit. Daar werd begin dit jaar de Jordaanse piloot Muath al-Kasasbeh levend in brand gestoken.

De beelden daarvan kwamen begin deze week naar buiten. IS had Kasasbeh gevangengenomen, nadat hij bij een bombardementsvlucht boven Syrië zijn schietstoel had moeten gebruiken.

De 26-jarige vrouw uit Prescott in Arziona werd in 2013 ontvoerd. Ze werkte in Syrië en Turkije voor een hulporganisatie. De andere drie waren de journalisten James Foley en Steven Sotloff en hulpverlener Peter Kassig. De drie werden vermoord door de terroristen.

Vier dingen die u moet weten over IS l Dossier IS