Een Italiaanse agent die vorig jaar werd gearresteerd wegens het drogeren en vervolgens verkrachten van een 16-jarig Australisch meisje, zou veel meer vrouwen hebben misbruikt. 

Er zijn zestien aanklachten tegen de man uit de stad Padua ingediend, zo melden Italiaanse media. De agent bood zijn slachtoffers onder de naam Leonardo via de website Couchsurfing een overnachting in zijn woning aan.

De 35-jarige agent moet in maart voor de rechter verschijnen om zich voor de verkrachting van het Australische meisje te verantwoorden.

Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie bekend dat hij de jonge vrouw, die met haar moeder en zuster naar Italië was gereisd, een kalmerend middel heeft toegediend en daarna seks met haar gehad. Hij wist dat ze minderjarig was. De drie hadden via de website onderdak bij hem gevonden.

Hongkong

De andere slachtoffers komen ook uit het buitenland, onder meer Canada, Hongkong, Tsjechië en Portugal. Volgens hen gedroeg de man zich de eerste dag vriendelijk en begeleidde hij hen bij een wandeling door Padua.

De volgende dag bood hij hun een glas 'speciale' wijn aan waarin hij het kalmeringsmiddel had gedaan. De agent zegt dat hij met de vrouwen seks had met wederzijds goedvinden, maar bij een huiszoeking werden in zijn woning veertig tabletten van een sterk slaapmiddel aangetroffen.