Door een botsing tussen een treinen een auto in de stad New York zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. 

Gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York stelde het aanvankelijke dodental van zeven woensdag naar beneden bij.  Vijftien mensen raakten gewond, van wie zeven zwaar letsel opliepen.

Het ongeval gebeurde nadat de slagbomen bij de rails waren neergekomen op de jeep. Die stopte daardoor op het spoor, zei een woordvoerder van vervoersmaatschappij Metropolitan Transportation Authority tegen nieuwszender NBC.

De bestuurster van de wagen kwam om het leven bij de botsing. Ook vijf passagiers van de trein overleefden het ongeval niet. Volgens de MTA zijn 400 passagiers tijdelijk opgevangen. Gemiddeld zijn volgens de organisatie 650 mensen aan boord van de trein.

Brand

Volgens functionarissen zorgde de botsing voor een explosie, waardoor brand uitbrak. Door de ontploffing heeft een deel van de rails de trein doorboord, zei Cuomo. ''Het is verbazingwekkend dat niet meer mensen gewond zijn geraakt in die trein'', aldus de gouverneur.

Honderden passagiers verlieten de trein aan de achterkant. "Het was zeker eng. Vooral als mensen aan de buitenkant langslopen en zeggen: de trein staat in brand", zei een passagier tegen ABC News.

Video: Doden na botsing tussen trein en auto