In het huis van de overleden Argentijnse openbaar aanklager Alberto Nisman is een opzet gevonden voor een arrestatiebevel tegen de president van het land, Cristina Fernández de Kirchner.

Dat hebben onderzoekers gezegd die de dood van Nisman onderzoeken.

Nisman beschuldigde Kirchner ervan dat zij in strijd met het recht Iraanse verantwoordelijken voor een bloedige bomaanslag in 1994 tegen strafvervolging beschermde. Hij wilde ook minister van Buitenlandse Zaken Héctor Timerman laten aanhouden.

Het document van 26 pagina's werd aangetroffen in een prullenbak in Nismans appartement. Het was oorspronkelijk met de computer geschreven en geprint. Later waren met de hand wijzigingen aangebracht.

Bij de bomaanslag in 1994 op een Joods centrum in Buenos Aires vielen 85 doden.

Parlement

Nisman werd op 18 januari thuis dood aangetroffen, een dag voordat hij het parlement nader zou inlichten over zijn beschuldigingen aan het adres van Kirchner. Hij bleek door het hoofd te zijn geschoten.

Kirchner heeft de beschuldigingen aan haar adres van de hand gewezen. Volgens haar heeft de geheime dienst Nisman onjuiste informatie verstrekt en hem vervolgens vermoord om haar in diskrediet te brengen. Ze heeft bij het Congres voorstellen ingediend om de geheime dienst te ontmantelen en te vervangen door een nieuwe inlichtingendienst.