Op de internationale luchthaven van de Egyptische hoofdstad Caïro zijn dinsdagmorgen twee bommen gevonden. 

De explosieven lagen in de buurt van de aankomsthal. Ze werden ontdekt voordat ze af konden gaan, meldden bronnen binnen het veiligheidsapparaat.

Een bom in Alexandrië, de tweede stad van Egypte, ontplofte dinsdag wel. Een man kwam om, drie anderen raakten gewond toen het explosief ontplofte voor een ziekenhuis in de stad.

Ook in het centrum van Caïro ontplofte dinsdag een bom. Twee mensen raakten lichtgewond.

Veiligheidsdiensten

Vanwege de vondst zijn de veiligheidsdiensten op het vliegveld in opperste staat van paraatheid. De bommen werden gevonden met behulp van elektronische apparatuur en opgeruimd, aldus de bronnen. Er is niemand gearresteerd. Aan de hand van videobeelden proberen de Egyptenaren te achterhalen wie de bommen heeft achtergelaten.

Egypte wordt vaker geconfronteerd met aanslagen sinds de islamistische president Mohamed Mursi in de zomer van 2013 door het leger werd afgezet. Recenter hebben militanten op het schiereiland Sinaï zich aangesloten bij terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

De groepering zaaide daar vorige week nog dood en verderf. Bij aanvallen op onder meer politieposten en een hotel kwamen dertig mensen om het leven.