Het barre winterweer in de Verenigde Staten, met veel sneeuw, storm en lage temperaturen, heeft minstens elf mensenlevens geëist.

Dat blijkt uit een overzicht van de Amerikaanse zender NBC News. De slachtoffers vielen zondag en maandag in verschillende staten van de VS, vooral als gevolg van verkeersongelukken.

Een vrouw in Massachusetts werd dodelijk getroffen door een sneeuwschuiver. Ook in Michigan ging het mis toen een sneeuwschuiver tegen een pick-up truck botste. Elders in het land liepen onder meer auto-ongevallen en een rit met een sneeuwmobiel fataal af.

Verscheidene staten van het midden-westen tot het noordoosten zijn getroffen. Meteorologen voorspellen dat er nog meer sneeuw bij komt. Veel steden in het noordoosten van de VS zijn strak bedekt met meer dan zestig centimeter sneeuw.

In totaal zijn meer dan 4.200 aankomende en vertrekkende vluchten op Amerikaanse luchthavens geannuleerd, aldus NBC News. In verschillende steden, onder meer in Boston, blijven de scholen dinsdag opnieuw dicht.

Video: Winterweer in Boston