Vier kotters uit Urk zijn maandag voor de kust van Noord-Frankrijk aan het zoeken naar hun collega’s op de vermiste kotter Z85 Morgenster.

De kotters en een sonarboot vertrokken in de nacht van zondag op maandag uit Oostende.

Enkele uren later kwamen ze aan op de plaats waar de Morgenster vermist raakte. Aan het eind van de middag was er nog niets gevonden, aldus een woordvoerster van de gemeente Urk.

De Morgenster verdween afgelopen woensdagmiddag op volle zee, tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Twee van de vier opvarenden zijn dood uit het water gehaald bij Boulogne. Het waren een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg. Een Urker en een Portugees worden nog vermist.

Marineschip

Dinsdagochtend gaat ook een marineschip van het ministerie van Defensie naar Noord-Frankrijk, zo heeft de gemeente laten weten. Het schip vertrekt om 8.00 uur vanaf Den Helder.

Het schip, de Zr. Ms. Luymes, wordt voor deze zoektocht uitgerust met een duiktank en een team marineduikers van de Defensie Duikgroep. Een wrak duikteam van de marine staat stand-by voor het geval er iets concreets wordt gevonden.

De kustwacht van Frankrijk zoekt niet meer actief naar de kotter of de vermisten.