Zeker elf wintersporters zijn dit weekeinde om het leven gekomen in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen en in het noorden van Spanje.

De meeste slachtoffers vielen bij het plaatsje Vilan in het Zwiterse kanton Graubünden.

Een groep was buiten de piste aan het skiën en werd toen door een lawine verrast. Vijf skiërs kwamen om, onder wie twee vrouwen. Twee anderen raakten zwaargewond.

Bij andere lawines in Zwitserland kwamen nog eens drie skiërs om het leven. De mannen hadden zich ook buiten de piste gewaagd. 

Oostenrijk

In Oostenrijk werd zaterdag een wintersporter gedood in de buurt van het plaatsje Damül. Ook hij werd verrast door een lawine.

De vrouw die bij hem was overleed in de nacht van zaterdag op zondag in een ziekenhuis in Innsbrück aan haar verwondingen.

Franse Pyreneeën

In de Franse Pyreneeën zijn de skistations wegens het lawinegevaar gesloten. De autoriteiten hebben wintersporters die in een skistation zitten, zondagmorgen het advies gegeven voorlopig niet met de auto te vertrekken. Zeker zevenduizend huishoudens in de departementen Hautes-Pyrénées en Pyrénées-Atlantiques zitten zonder stroom, omdat elektriciteitskabels zijn geknapt.

Schotland

Ook in Schotland heeft het winterse weer een slachtoffer geëist. De BBC bericht zondag dat een bergbeklimmer in het westen van de Schotse Hooglanden een lawine niet heeft overleefd.

Slowakije

In het oosten van Slowakije heeft een busongeluk zaterdag aan twee mensen het leven gekost, 31 mensen raakten gewond. De Tsjechische bus was onderweg van Praag naar Oezjgorod in het zuidwesten van Oekraïne. Vermoedelijk is hij door de sneeuw geslipt.