Maleisië beschouwt de vermissing van vlucht MH370 officieel als een ongeluk. Alle 239 passagiers en bemanningsleden van het vliegtuig zijn doodverklaard.

Dat meldt de BBC. Wat er met het toestel van Malaysia Airlines is gebeurd, is nog steeds een raadsel.

Door de vermissing als ongeluk aan te merken, is een juridisch obstakel uit de weg en kunnen schadeclaims in behandeling genomen worden.

De zoektocht naar vlucht MH370 gaat gewoon door, laat de directeur van het Nederlandse Fugro aan NU.nl weten. "Ik heb geen enkele indicatie gekregen van de Australische leiding dat de zoektocht gewijzigd zal worden", zegt Rob Luijnenburg. Fugro zoekt met drie schepen in de Indische Oceaan.

In mei moet het eerste deel van het zoekgebied in de Indische Oceaan, het zuidelijke deel, zijn doorzocht. Dat zoekgebied heeft een oppervlakte van 60.000 vierkante kilometer. Inmiddels is volgens Luijnenburg een gebied van 18.000 vierkante kilometer doorzocht.

Prioriteit

Volgens het hoofd van de Maleisische luchtvaart, Azharuddin Abdul Rahman, blijft de zoektocht naar het vliegtuig "een prioriteit". "Met de grootste pijn in ons hart en de diepste spijt, moeten we vlucht MH370 van Malaysia Airlines officieel aanmerken als een ongeluk", sprak Rahman donderdag op de Maleisische televisie.

Vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking verdween op 8 maart 2014 spoorloos. Aangenomen wordt dat het toestel boven de zee tussen Maleisië en Vietnam plotseling van koers is gewijzigd en naar het zuiden is gaan vliegen.

Video: Vermisten MH370 officieel dood verklaard